Over mij

Senne Pol – Klinisch Psycholoog

Achtergrond

In 2007 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Na een paar jaar te hebben gewerkt binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis heb ik de overstap gemaakt naar Stichting de Zorgboog. Hier was ik een paar jaar gedragswetenschapper binnen verschillende verpleeghuisafdelingen. De honger naar kennis was echter niet gestild. In 2010 ben ik gestart aan de opleiding tot Gezondsheidszorgpsycholoog (ook wel; GZ-Psycholoog). Tijdens de opleiding heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijke handicap, of Niet-Aangeboren hersenletsel. Ook heb ik een jaar gewerkt bij een eerstelijnspraktijk in Eindhoven (Psychologenpraktijk OOG, nu Mutsaers Stichting). Na deze opleiding heb ik een korte tijd gewerkt binnen Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg, maar door een speling van het los mocht ik na vier maanden al starten aan de opleiding tot klinisch psycholoog. Bij de GGzE in Eindhoven heb ik in totaal vijf jaar gewerkt, waarvan vier in opleiding. Met name binnen de poliklinische teams; Autisme en Ouderenpsychiatrie. Ook ben ik nog 1,5 jaar manager geweest van het centrum voor Ouderenpsychiatrie.

Daarna was het tijd voor iets nieuws en tussen 2018 en 2022 heb ik gewerkt bij Reinier van Arkel voor de langdurige intensieve klinische zorg. Ook heb ik meegedraaid binnen de ambulante 24-uurs crisisdienst tijdens met name de nacht. Medio 2021 heb ik mijn dienstverband gesplitst en werkt ik tevens parttime voor PsyQ in ‘s-Hertogenbosch.

Innovatie

Ik vind het ontzettend belangrijk om na te denken over ‘anders’. Innovatie is hier een mooi vehikel voor. Een greep uit de innovaties waar ik bij betrokken ben geweest; belevingsgerichte zorg, inzet van zorgrobots, inzet van virtual reality, inzet van slaapdomotica (monitoring), digitalisering van psychometrische instrumenten, inzet van psychosociale hulphonden en ontwikkelen van nieuwe (poli)klinische zorgmodellen.

Mijn werkwijze

Voor wie ooit heeft gewerkt met de Myers Briggs methode; ik ben een échte ISFJ. Google deze term maar even voor wat meer informatie. Ik werk hard, ik ben trouw aan mensen en organisaties. Dat geldt ook privé. Ik geloof in samenwerken en conflicten zijn een middel (maar geen doel). Ondanks alle kennis, kunde en diploma’s is de essentie van mijn werk ‘gewoon goed contact’. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het in mijn ervaring écht niet. Gelijkwaardigheid en samenwerken is voor mij erg belangrijk.