Psychotherapie en Diagnostiek
Leeftijd 14 t/m 100+
Momenteel ben ik werkzaam in de regio Den Bosch vanuit de organisatie Plu – centrum voor geestelijke gezondheid. Via daar kunt u mij benaderen voor vragen rondom psychotherapie en diagnostiek.
“The only true wisdom is in knowing you know nothing.”
-Socrates
Waarmee kunt u bij mij terecht?
Angst, Depressie en Stress
Als je een angststoornis hebt ben je óók bang in situaties die geen direct gevaar opleveren. Je raakt bijvoorbeeld in paniek wanneer je een gesprek voert of je durft niet meer alleen naar buiten. Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming die langer dan twee weken duurt en niet vanzelf verdwijnt.
ADHD (ook bij vrouwen)
De diagnose ADHD wordt vaak al op jonge leeftijd gesteld. Vaak vallen kinderen op vanwege hun hyperactieve gedrag en impulsiviteit. Er zijn veel volwassenen die ook op latere leeftijd klachten houden. Bij volwassenen staan vooral aandachts- en concentratieproblemen op de voorgrond. Bij vrouwen kan het er totaal anders uitzien!
Autisme
Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis waarbij kinderen zich over het algemeen op een andere manier ontwikkelen dan hun leeftijdsgenootjes; op een ander tempo of in een andere volgorde. Informatie wordt door hun hersenen op een andere manier verwerkt dan gebruikelijk. Bij vrouwen kan het er totaal anders uitzien dan bij mannen!
Persoonlijkheidsproblematiek
Iemand met een gezonde persoonlijkheid is in staat zijn of haar gedrag aan te passen aan de omstandigheden en de situatie. Iemand is bijvoorbeeld extreem jaloers, extreem verlegen, extreem perfectionistisch of extreem gevoelig voor kritiek en ervaart daardoor allerlei problemen in het dagelijks leven.
Relatietherapie
Vaak wachten mensen lang voordat ze aan relatietherapie beginnen. Het wordt gezien als laatste redmiddel, en als ze de stap uiteindelijk toch maken is er meestal al veel afstand in de relatie. Jammer, want relatietherapie helpt jullie in een eerder stadium al om de relatie te versterken en voorkomen dat bepaalde situaties uit de hand lopen. Zodat je achteraf niet hoeft te zeggen ‘wat als we eerder hulp hadden gezocht?’.
Diagnostiek
Vaak zal de huisarts goed kunnen inschatten wat er met iemand aan de hand is. Soms is dat niet meteen duidelijk, en is meer informatie nodig.
In al deze gevallen kan psychodiagnostisch onderzoek aangevraagd worden. Het gaat dan altijd om het beantwoorden van een specifieke vraag.
Je kunt bijvoorbeeld denken aan
- zijn er aanwijzingen voor autisme?
- wat is iemands intelligentieniveau?
- zijn er geheugenstoornissen?
- is er sprake van ADHD?
- blijft het onduidelijk hoe jouw klachten verklaard kunnen worden?
- hoe zit iemands persoonlijkheid in elkaar, wat zijn sterke en minder sterke kanten?
- zijn er problemen in de persoonlijkheid bijvoorbeeld met emoties en relaties?
Verbindingsformulier
Telefoon
06-45752671
info@psychologieindepraktijk.nl
Adres
Rosmalen, Noord-Brabant
Openingstijden
In overleg